Er is geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar de palen gaan de grond in.

Door sommigen wordt Tesla met gejuich ontvangen, anderen zijn sceptischer. Er zijn bijvoorbeeld protesten van milieuactivisten geweest. Niettemin is de bouw van de Gigafactory in het Duitse Grünheide, oostelijk van Berlijn, inmiddels van start gegaan.

De productielocatie doet zijn eigen naam de nodige eer aan, want de jaarproductie moet in deze Gigafactory uitgroeien tot liefst 500.000 auto’s. Het duurt echter nog enige jaren voor het zover is. Men is nu begonnen met de fundamenten. Voor een groot deel van de fabriek kan worden volstaan met een vlakke basis. Diep heien is slechts beperkt nodig, bijvoorbeeld daar waar zware machines komen te staan voor de vervaardiging van carrosserieën, hierover bericht BZ.

De protesten lijken intussen wat te zijn verstomd, onder andere nadat Tesla plannen heeft gemaakt om het watergebruik zoveel mogelijk te beperken. In 2021 moet de fabriek in bedrijf worden genomen, binnen enige jaren moet de volledige capaciteit worden bereikt. De Tesla Model 3 en Model Y zullen hier in grote aantallen van de band rollen.

Wie liever het beeld ziet, er is een dronefilm gemaakt van de huidige situatie:


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.