Tunnel van the Boring Company
Ondergronds met een Tesla, om ettelijke kilometers verderop min of meer op de bestemming uit te komen.

The Boring Company is gespecialiseerd in tunnels en behoort aan Elon Musk toe. In de plaats Hawthorne in Californië (VS) is de eerste tunnel inmiddels opgeleverd. Vooralsnog is het geen absurd snelle hyperloop, maar is er een doeltreffende constructie ontwikkeld om met de eigen Tesla de tunnel in te kunnen duiken.

Optioneel moeten Tesla’s kunnen worden voorzien van horizontale wielen die als geleiders worden gebruikt zodat de auto soepeltjes, probleemloos en zonder menselijk ingrijpen door de tunnel wordt gebracht. Het is uitdrukkelijk een lopend project, aangezien de tunnel niet langer is dan 1,14 mijl (1,83 km) en de extra set wielen die op de auto’s gemonteerd wordt vooralsnog niet valt in te klappen. Uiteindelijk moet het ook mogelijk worden om auto’s van andere merken van dergelijke wielen te voorzien, zodat daarmee ook gebruik kan worden gemaakt van de tunnel. Het gaat dan wel om auto’s die in enige mate zelfrijdend zijn; er moet zonder ingrijpen van een bestuurder kunnen worden geremd en gestuurd. Ook moeten de auto’s elektrisch zijn en een topsnelheid hebben van ten minste 150 mp/u (241 km/u). Enfin, daarmee lijkt het iedere denkbare auto te kunnen zijn zolang het maar een Tesla is.

Het is zeer de vraag of dit ooit een groot succes wordt. Want als auto’s hoe langer hoe meer zelfrijdend zijn, hoeveel zin heeft omrijden naar een tunnel dan nog? (Via: electrek.co)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.