BXi7
De naam Borgward is afgestoft en het bestaan van de BX7 is al enige tijd bekend. Nu is daar de volledig elektrische BXi7 bijgekomen, met de i van electric?

De Borgward BX7 is allicht geen verrassing meer, de buren van Autoblog brachten je al van het bestaan op de hoogte. Het is een niet enorm onderscheidende suv, met een voorzijde met voldoende présence, maar zonder agressief te worden. Verder oogt de auto wat anoniem en een tikje Audi-achtig. Een 2.0 viercilinder met 224 pk en een hybride aandrijflijn met 401 pk waren al aangekondigd.

Op de Shanghai Motor Show wordt de volledig elektrische BXi7 gepresenteerd. Een auto die andere fabrikanten (nog) niet aanbieden, een suv met elektromotor is vooralsnog haast vanzelfsprekend een plugin-hybride. De volledige specificaties moeten nog bekend worden gemaakt, maar we kunnen rekenen op een rijbereik dat op ongeveer 250 km ligt. Het verschil met de benzinebroeders is duidelijk zichtbaar; de elektrische variant heeft een gaasachtige grille.

Verder belooft Borgward plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s die aangeboden zullen worden voor aantrekkelijke prijzen. Wordt het merk daarmee een soort van Skoda-tegenhanger?

Voor de Europese markt wordt er door Borgward een productielocatie in Bremen gebouwd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.