Bordrin iV7
Het gaat om twee auto’s die tegelijk zijn gepresenteerd. Het prestatieniveau is aanlokkelijk en ook over het uiterlijk hoeft niet te worden gezeverd. De wagens zien er eenvoudigweg knap uit.

Deze dagen is China het land waar het gebeurt. De technologische ontwikkeling gaat rap en er is een aardig grote voorliefde voor elektrisch rijden, iets dat uiteraard mede valt te danken aan een ruimhartig subsidiebeleid. Tot de Chinese ev-merken behoort ook het volstrekt onbekende Bordrin.

De Bordrin iV6 en iV7 zijn officieel wereldkundig gemaakt. Twee suv’s annex crossovers, de iV6 is meer crossover en de iV7 meer suv. De Bordrin iV6 valt misschien nog wel het best te vergelijken met de Polestar 2, voor wat betreft de carrosserievorm toch zeker. De iV6 is goed voor een rijbereik van meer dan 600 kilometer, volgens de verouderde NEDC-norm. In de praktijk moet daar toch zeker 400 kilometer van over blijven. Het accupakket heeft een capaciteit van meer dan 90 kWh. De auto is ook in hoge mate autonoom, daarvoor zorgen 15 radars, vijf camera’s en de nodige rijassistenten.

De Bodrin iV7 is een forse suv, is wat hoekig en heeft daardoor een vrij onverzettelijk voorkomen. De auto moet de concurrentie aangaan met de Tesla Model X. Het rijbereik, wederom volgens de NEDC-norm, komt uit op meer dan 700 kilometer. Het lijkt er dus op dat de iV7 een nog groter accupakket heeft dan de iV6.

De cijfers ontbreken, er is helaas geen inzicht in de technische specificaties. De Bordrin iV6 moet als eerste op de markt worden gebracht, in 2021 moet de auto ook in Nederland beschikbaar zijn. Bordrin lijkt overigens prima partij te kunnen bieden aan een nieuwkomer als Rivian, als dit alles werkelijkheid wordt uiteraard.

Beeld: Bordrin iV7 als openingsbeeld, hierodner de Bordrin iV6

Bordrin iV6


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De iV7 ziet eruit als een Range Rover-kloon. Wat op zich niet verkeerd is, de LaRo’s zijn veruit de knapste SUV’s die je kan vinden op de markt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.