De boodschappen van de klanten van PLUS John Bos in Brielle en PLUS Tessemaker in Stellendam worden voortaan gekoeld én 100 procent duurzaam thuisbezorgd.

In mei 2012 ging PLUS als eerste supermarktketen de weg op met een duurzame bezorgauto. Met de introductie van de Renault Kangoo ZE voorzien van koeling op zonne-energie, zet PLUS weer een stap op het gebied van meer verantwoord transport. Rowell Versleijen, directeur Logistiek van PLUS Retail:

De introductie van de elektrische bezorgauto met koeling op zonne-energie sluit goed aan bij de groene initiatieven van PLUS. We hebben een voorbeeldfunctie en lopen graag voorop op het gebied van verantwoord ondernemen. Met de elektrische bezorgauto’s voorzien van koeling op zonne-energie leveren we een bijdrage aan een schonere en betere leefomgeving voor onze klanten. De wagen rijdt op elektriciteit en de koeling werkt op zonne-energie. Juist deze combinatie is uniek en zorgt ervoor dat er geen enkele CO2-uitstoot ontstaat door rijden én koelen. Daarnaast vallen de elektrische PLUS bezorgauto’s op een positieve manier op in het straatbeeld en dragen ze bij aan de lokale bekendheid van de betreffende PLUS supermarkt.

Eerder deze maand mocht de retailer al een Lean and Green Star in ontvangst nemen voor de gerealiseerde CO2-reductie. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een organisatie binnen een periode van vijf jaar aantoonbaar een CO2-reductie van minimaal 20% realiseren.

Supermarktketen PLUS heeft de zorg voor mens, dier en natuur hoog in het vaandel staan. Daarom besteedt de organisatie veel aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet alleen op het gebied van transport. Ook een verantwoorde herkomst van producten, maatschappelijke betrokkenheid, gezondheid en het milieu spelen een grote rol in de bedrijfsvoering en het assortiment.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat kan ook heel gemakkelijk, hoop dat er veel van die kangoo’s gaan rondrijden. Ze de bestellers wel vaker staan als diesel en dan lekker blijven dieselen als ze staan te ontladen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.