Bolt M-1
Eigenlijk een soort elektrische Puch of Thomas, met het verschil dat je op deze Bolt M-1 wél gezien wil worden.

De kracht van de Bolt M-1 zit hem vooral in het feit dat de brommer (of moeten we die binnenkort ‘zoemer’ gaan noemen?) wars is van elke overbodige opsmuk. Twee wielen, een stuur, een zadel, een elektromotor en een accu. Schroef dat op een simpel frame en je hebt dit coole apparaat.

Net als de Puch of Thomos van vroeger, heeft de Bolt M-1 een setje trappers. Het is dan ook mogelijk het maximale vermogen van 5.5 kWh te beperken tot 1 kW. In dat geval laat de M-1 zich rijden als een elektrische fiets. Laat je de accu’s hun maximale vermogen aan de elektromotor leveren, dan kun je snelheden tot wel 64 km/u halen.

Bolt M1

Aangezien brommers populair zijn in stedelijke gebieden en ze lang niet altijd binnen geparkeerd kunnen worden, heeft Bolt de twee accu’s van de M1 uitneembaar gemaakt. Zo sjouw die makkelijk mee naar je appartementje op drie hoog, terwijl je je elektrische scooter op de stoep parkeert. Eigenlijk net als bij de elektrische scooter van Gogoro dus.

Opladen kan tot 90 procent in anderhalf uur met de snellaadfunctie, al adviseert Bolt om zoveel mogelijk gebruik te maken van de gewone laadcyclus van vijf uur. Dat komt uiteindelijk de levensduur van je accu’s ten goede. Over accu’s gesproken: dankzij een USB-poort kun je onderweg ook nog even je smartphone opladen. Prijzen liggen volgens Gizmag rond de 5500 dollar, circa 5000 euro. Vooralsnog is de M-1 alleen in de Verenigde Staten leverbaar.

Bolt M1


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.