Zijaanzicht van de Bollinger B1
Het productiestadium is bijna bereikt, wat hopelijk voor het uiterlijk maar nauwelijks consequenties zal hebben.

Bollinger is een beoogd producent van onverzettelijke, volledig elektrische terreinwagens. Defenders van het heden, met harde en hoekige randen van de verschillende carrosseriedelen. Het zou haast met machismo kunnen worden aangeduid, ware het niet dat zoiets getuigt van onheus automobiel genderbewustzijn. Hoe dan ook is een Bollinger niet bepaald gladjes. Er komen twee modellen, eenvoudigweg aangeduid als B1 en B2. De eerste is de korte en dichte terreinwagen, de tweede een pickup.

Productiewaardige prototypes van Bollinger worden verwacht in september, deze auto’s zullen in motor town Detroit worden gepresenteerd. Er is alvast een tweemotorige aandrijflijn beloofd die goed is voor een vermogen van liefst 451 kW (614 pk), evenals een aardig royaal accupakket met een capaciteit van 120 kW. De gewichtsverdeling is 50/50 en de grondspeling bedraagt tenminste 38 cm. Er wordt ingezet op een rijbereik van meer dan 300 kilometer (200 mijl).

Duurzaamheid is een streven van het merk. Daarmee wordt bedoeld dat de auto zeer stevig is en ook bij tamelijk intensief gebruik de nodige jaren mee kan. (Via: greencarreports.com)

Beeld: zijaanzicht van de Bollinger B1


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.