Wanneer mogen we dit prototype daadwerkelijk op de weg verwelkomen?

Bollinger is het merk van onverzettelijke, elektrische terreinwagens. Maar daar blijft het niet bij. Het merk levert ook een chassis met aandrijflijn, waarvoor de uiterst toepasselijke naam Chass-E is gekozen. Misschien wel één van de meest belangwekkende markten is die van de elektrische busjes, aangezien het leveringsverkeer zoveel mogelijk vrij van (plaatselijke) uitstoot dient te zijn. Het is niet heel verwonderlijk dat ook Bollinger met een elektrisch busje komt, een computerontwerp met momenteel een geringe mate van echtheid.

De Bollinger Deliver-E. Geen kinderachtig ding, afgaand op het uiterlijk zou hier te lande een groot rijbewijs nodig zijn om de bus te mogen besturen. Met een lage laadvloer, standaard vierwielaandrijving – daarvan mag het praktisch nut worden bevraagd – en een ruime keuze aan accuconfiguraties. De capaciteit van het accupakket loopt uiteen van 70 kWh tot aan een haast excessieve 210 kWh. Aardig wat meer dan de eerste de beste Renault Master ZE biedt.

Het is de bedoeling om de productie in 2022 van start te laten gaan. Het is niet duidelijk wanneer dit busje naar Europa zal komen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.