Bollinger B2 pickup
Een terreinwagen de uitstraling van een Defender, maar dan volledig elektrisch.

Bollinger is druk bezig met de ontwikkeling van elektrische terreinwagens. Allemaal even vierkant en robuust, met een zweem van onverzettelijkheid en een aura van van eindeloos uithoudingsvermogen. Precies wat veel mensen zoeken in een terreinwagen. Het gaat niet om een glad uiterlijk en perfecte elektronica die op de achtergrond erg veel dankbaar werk verricht. Het mag best wat ruw zijn.

En volledig elektrisch. Vooral daarmee weet Bollinger het onderscheid te maken. Het terreinwagenmerk uit de Verenigde Staten heeft eerder al de B1 laten zien. Daarop volgt logischerwijs de B2. De B1 heeft de hoogste terreinvaardigheid door een vrij korte wielbasis, terwijl de B2 uit zou kunnen groeien tot favoriet. Het is namelijk een pickup truck en daar kan in de Verenigde Staten mee worden gescoord. Opvallend is wel dat de cabine nogal fors is en de laadbak relatief kort. Wel kan de achterkant van de cabine worden geopend, zijn de achterstoelen gemakkelijk weg te klappen en is er een soort skiluik aan de voorzijde. Hierdoor kunnen er aardig wat strekkende meters hout worden geladen.

Het rijbereik moet uitkomen op meer dan 300 kilometer, dankzij een accupakket met een capaciteit van 120 kWh. Bollinger wil zijn terreinwagens vanaf 2020 gaan aanbieden.

De concurrentie komt vooral van de Workhorse W-15, hoewel die pickup wat fijnzinniger lijkt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.