De vedette van de Amerikaanse auto-industrie zet zo z’n vraagtekens bij zogenaamde innovaties.

Je kunt je afvragen hoe relevant de mening van Lutz nog is. De man vervulde hoge posities bij Ford, Chrysler en GM, maar is alweer een poosje met pensioen. Vergeet daarbij niet dat hij mede voor verantwoordelijk is voor het feit dat Detroit de spookstad is die het nu is en dat de grote Amerikaanse merken aan de financiële staatsbeademing lagen. Wel moeten we er eerlijkheidshalve bij vermelden dat Lutz zich hard maakte voor de ontwikkeling van de Chevy Volt.

Enfin, diezelfde Bob Lutz meent dat Tesla’s Powerwall feitelijk niks nieuws is. Batterijen worden volgens hem al eeuwen gebruikt voor energieopslag en hij snapt de hype rondom de automotive en accutechnische vernieuwingen uit Silicon Valley dan ook niet. Bovendien meent Bob dat Tesla zich veel te weinig op auto’s richt en in plaats daarvan de focus teveel op accutechniek heeft liggen.

Toch is het aandeel Tesla met maar liefst 25% gestegen sinds de introductie van de Powerwall. Volgens Lutz is de top echter bereikt en zal de waarde van Elon Musks geesteskind vanaf nu dan ook alleen maar afnemen. Kan wel zijn, maar als we de geschiedenisboeken erop naslaan was het probleem van Amerika’s auto-industrie juist het gebrek aan innovatie en het vasthouden aan merkwaarden die verbruik- en emissietechnisch allang niet meer relevant waren. We zullen zien wie uiteindelijk aan het langste eind trekt.

Kijk het interview met Lutz hieronder terug.

Bob Lutz over Tesla


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hij heeft de order boeken zeker ook nog niet gezien.

De ouwe man verdient gewoon nog lekker veel geld met lobbyen voor z’n oude maatjes, zijnde de conventionele constructeurs en oliemaatschappijen. Natuurlijk gaat ie niets goeds zeggen over Tesla. Aangezien hij de producten niet echt kan afbreken noemt ie ze weinig innovatief en gaat ie het aandeel aanvallen.

Misschien heeft ie gelijk, maar zelf denkt ie van niet…

Het gebeurt wel vaker dat mensen op oudere leeftijd wat verward raken.

Wahahahahah Bobbie Lutz ahahahaha wat een Lutzer… Zelfde soort figuur als Steve Balmer: Blind als een paard zonder ogen…

Er zijn al 38.000 Reservations voor de PowerWall (stand 7 Mei 2015).
De Model X is al door 24.000 mensen bestellt (!) terwijl ze de auto alleen kennen van Internet en er nog geen meter mee test-gereden hebben (Ditto voor de Model S en de Roadster destijds voor hun launch).

Hier in Zwitserland worden in de maand Juni alleen 300 Model S’sen afgeleverd. Tesla loopt als een raket (pun intended…).

Echt bobby boy, shut the hell up. Je maakt jezelf alleen maar belachelijk. Je ziet het niet. Je bent een Dinosaurus. So stay dead…

Lutz is een zeer ervaren iemand, maar erg jammer van zijn negatieve en neerbuigende arrogante toon. Waar anders kun je voor thuisgebruik zo’n home-accu kopen?
Blijkbaar steekt het in Detroit nogal. Aan de ene kant zeggen ze dat Tesla niks voorstelt, aan de andere kant alsmaar die kleinerende toon. GM is altijd al een zeer bureaucratisch en weinig sympathiek bedrijf geweest. Dat zal wel zo blijven denk ik

Ach is Lutz short gegaan op Tesla en moet ie nu FF de koers drukken? Daar gaat je pensioen ouwe!!

In zekere zin zit er wel wat in. Voor thuisgebruik kan je voolstaan met veel goedkopere loodaccu’s of nikkel cadmium omdat je minder rekening hoeft te houden met gewicht en ruimte bij woningen. Litium kan je beter reserveren voor toepassingen waar het wel nuttig is

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.