Bob Lutz bij Chevrolet Volt
Bob Lutz, voormalig topman van General Motors, heeft in een televisieinterview niet mis te verstane uitspraken gedaan over EV-maker Tesla Motors. De Amerikaanse oudgediende vindt het aandeel Tesla overgewaardeerd, en zijn producten marginaal.

Lutz, in het verleden betrokken bij de (thans sukkelende) Chevrolet Volt, heeft een punt voor wat betreft de aandelenkoers. Ieder weldenkend mens zal zijn vraagtekens zetten bij het waarderen van een dergelijke kleine fabrikant op meer dan 25 miljard USD (ruim meer dan Fiat en PSA gecombineerd).

Voor wat betreft de ‘marginale’ opmerking: Lutz verdedigt dit door te wijzen naar het aanbod van Tesla, dat zich vooralsnog alleen beperkt tot de Model S, die een gemiddelde verkoopprijs van om en nabij de zes cijfers heeft. Wellicht, alleen bepaalt je doelgroep niet alleen de marginaliteit van je product. Je ziet Lutz fabrikanten als Ferrari, Lamborghini, of Aston Martin niet marginaal noemen, maar een EV-maker die met zijn producten veel meer succes oogst dan Lutz’ geesteskind, de Volt, is dit wel. Dergelijke opmerkingen zullen hem snel het verwijt afgunstig te zijn opleveren.

Afgelopen week daalde de koers van het aandeel Tesla, wat de reden was Lutz voor de camera te halen. De voormalig GM-topman (82) is momenteel officieel gepensioneerd, maar nog volop betrokken in de automotive industrie. Onder andere bij VL Automotive, dat plannen heeft een GM V8 in Fisker Karma-bodies te installeren.

Het interview met Lutz is hier te bekijken.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Bob kan lullen wat hij wil. Ik heb een Model S 85 en het is de beste auto die ik ooit heb gehad.
Bij Tesla voel ik me klant. Bij Audi en Mercedes voelde ik me meer: “buk maar voorover en take it up the *ss like a customer…”

Volgende keer weer een Tesla. Punt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.