Eén van de maatregelen die autofabrikanten nemen om de CO2-uitstoot terug te dringen is het aanbieden van versnellingsbakken met een veelvoud aan verzetten. Onlangs werd een negentraps automaat aangekondigd door de Fiat Groep en Hyundai denkt al aan een versie met 10 versnellingen. BMW houdt het voorlopig bij automatische transmissies met acht verzetten, en doet ze in de aanbieding.

BMW begint het nieuwe jaar goed met een jong modellengamma in het premiumsegment. Om dat te vieren presenteert het merk op haar nieuwste modellen de Innovation Editions. De viercilindermodellen van de nieuwe BMW 1, 3 en 5 Serie zijn hierbij zonder meerprijs voorzien van achttraps automatische transmissie. Daarmee bespaart BMW haar kopers tot wel 2.500 euro bij aanschaf en het milieu een CO2-emissie van gemiddeld bijna 50 kg per jaar per auto. En omdat o.a. de BMW 320i met automatische transmissie nog zuiniger is dan de handgeschakelde variant, valt dit model als Innovation Edition nu standaard in de gunstigere 20 procent bijtellingcatagorie. Leaserijders besparen hierdoor tot 930 euro per jaar aan bijtelling.

De combinatie van TwinPower Turbo techniek en achttraps automatische transmissie is volgens BMW de meest dynamische en comfortabele manier om te besparen. De nieuwste Steptronic transmissie van BMW schakelt namelijk bijzonder soepel en reduceert met het toerental ook aanzienlijk de rijgeluiden en in veel gevallen het verbruik en de CO2-emissie. De transmissie is te combineren met alle leverbare krachtbronnen en is nu tot en met 31 maart 2012 in combinatie met de viercilinder benzine- en dieselmotoren in de 1 Serie 5-deurs, de 3 Serie Sedan en de 5 Serie Sedan en Touring zonder meerprijs bestelbaar als Innovation Edition. Voor de extra sportief ingestelde bestuurder is op deze modellen ook de achttraps automatische sporttransmissie leverbaar voor een geringe meerprijs van 186 euro.

BMW 320i – 20 procent bijtelling
In combinatie met automatische transmissie voldoet de nieuwe BMW 3 Serie standaard aan de normen voor 20 procent bijtelling. De BMW 316d en 320d EfficientDynamics Edition deden dat al maar de BMW 320i alleen i.c.m. de optionele automatische transmissie. De BMW 3 Serie nu zowel met benzine- als dieselmotor leverbaar vanaf 35.900 euro, inclusief 20 procent bijtelling.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.