BMW eRR
De motortak van de Duitse autofabrikant, BMW Motorrad, heeft een elektrische prototype onthuld in de superbike klasse. De eRR is net zo snel als zijn fossiele broertje.

Hij lijkt niet alleen op zijn broer, (de S 1000 RR) hij is er namelijk ook op gebaseerd. Dankzij de elektrische aandrijving doet de eRR zelfs een snellere 0-50 km/u tijd dan zijn benzinebroertje.

Hoe de aandrijving in elkaar zit en wat de precieze specificaties zijn van de superbike, wil BMW nog niet zeggen. Het project is tot stand gekomen, na een samenwerking met de Technische Universiteit van München. In het samenwerkingsverband werd onderzocht naar de mogelijkheden voor tweewielers van BMW.

De markt voor motoren met een volledige elektrische aandrijving is nog niet heel uitgebreid. Verschillende merken experimenteren met de technologie en ook in de motorsport wordt steeds meer gedaan met duurzame mobiliteit. Een bekende elektrische motorboer is bijvoorbeeld Zero Motorcycles uit de Verenigde Staten.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Even snel als in? Even snel op het circuit even snel als topspeed even snel naar de 100?

Sneller naar de 50 is nog niet zo moeilijk aangezien dat zijn fossiele broertje dan nog niet in zijn toerenbereik is. Top snelheid daar in tegen is wel weer lastig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.