BMW X5 eDrive concept
Het Beierse merk heeft grote plannen met hun eDrive-lijn.

Een van de bestuurders van BMW, Klaus Fröhlich, heeft zich laten ontvallen dat de volgende generatie auto’s met eDrive een totale range krijgen van ongeveer 600 km, waarvan zo’n 80% geheel en alleen elektrisch is. Met andere woorden: in één van de vijf ritten wordt gebruikgemaakt van brandstof, de rest van de kilometers worden emissievrij afgelegd.

Verder zal het aanbod volgens Fröhlich in de toekomst veelzijdig blijven, omdat verschillende behoeftes om verschillende oplossingen vragen. Automobilisten die veel korte ritten in stedelijke gebieden maken hebben genoeg aan een EV met minder range, waar mensen die grotere afstanden afleggen juist gebaat zijn bij hybride’s die een ruimere actieradius kennen. BMW is van plan om aan die verschillende behoeftes voldoen.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als 20% van de maximale range niet elektrisch is, wil dat niet zeggen dat 1 op de 5 ritten op benzine wordt gereden. Over het algemeen wordt veel meer dan 80% van de ritten onder de 400 km gereden waardoor veel minder dan 20% op benzine wordt gereden

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.