BMW i3 in Oostende
Om die BMW i3 op te kunnen laden, evenals tig andere elektrische auto’s.

Want als het aan BMW ligt, dan gaan we de vernieuwde i3 natuurlijk met grote regelmaat tegenkomen. Dan helpt het als er een ruim aanbod van snelladers is. Zodat het snelladen net zo gewoon wordt als het aftanken van een auto met de een of andere fossiele brandstof. Een pompstation kom je immers tegen, naar een snellader moet je niet zelden zoeken. Waarbij wel moet worden gezegd dat het aanbod aan snelladers vrij behoorlijk aan het stijgen is, ook bij de pomp.

Dat wordt eens temeer bewezen. BMW draagt namelijk bij aan Unit-E, dat is een woordgrapje want er mag natuurlijk unity (eenheid) worden gezegd. Dit Europese netwerk bestaat uit 300 snelladers. Met dit netwerk moet het mogelijk zijn om probleemloos van Italië naar het Verenigd Koninkrijk te rijden. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en de automerken BMW, Nissan en Renault.

Als onderdeel van dit Unit-E-laadnetwerk worden er in België 18 snelladers geplaatst op terreinen van Q8 en nog eens zeven bij verschillende Decathlon-vestigingen. Het snellaadstation in Oostende is inmiddels officieel ingehuldigd, in barre weersomstandigheden. De snelladers hebben een capaciteit van 50 kW. Een nu nog gebruikelijke waarde, hoewel een sterk verhoogde capaciteit op komst is.

Foto: BMW i3 bij een Q8-tankstation in Oostende


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.