Zet BMW een dikke streep door Project i, het submerk waaronder een scala aan elektrische en plug-in hybirdes aan de man moet worden gebracht? Zover is het nog niet, maar volgens Automobile zou het elektrische avontuur van BMW wel eens op een laag pitje gezet kunnen worden. Dit komt omdat overheden EV’s minder zullen promoten vanwege zware economische tijden.

BMW is van plan om in 2013 de i3 op de markt te brengen, en een jaar later met de sportieve i8 de EV-markt te bestormen. Eerstgenoemde zou in een oplage van 100.000 per jaar moeten worden gemaakt, terwijl de veel duurdere i8 waarschijnlijk rond de 10.000 exemplaren per jaar zal kennen.

Het aantal laadpalen zou echter nog tegenvallen, ondanks de aanhoudende stroom berichten over snelladers die als paddenstoelen uit de grond schieten, en en verdeeld Europa zou ook niet bijdragen aan de uitrol van de elektrische auto. De kans dat de i3 & i8 worden geschrapt lijkt nu vooralsnog klein, aangezien BMW op dit moment nog heil zit in de auto’s. Maar de geplande nieuwe projecten zouden wel eens vertraging kunnen oplopen. Het gaat hierbij om auto’s als de i5 en de i1, een ruimte-auto en een model dat als 2+2 onder de i3 wordt gepositioneerd.

Norbert Reithofer, voorzitter van de raad van bestuur van BMW AG, liet weten dat de stekker er voorlopig niet uitgetrokken wordt wat betreft de huidige modellen line-up. Maar de toekomst is dus nog onzeker voor wat betreft niewe modellen.


Meer lezen over: , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.