Mini Electric Concept
In 2019 gaat de productie van de elektrische MINI van start in Oxford (VK), maar de auto moet ook in China worden gebouwd.

Daarvoor worden nu gesprekken gevoerd met Great Wall Motor, een lokale fabrikant. Europese marken komen nog altijd niet zomaar op de Chinese markt terecht, dus is het zaak een joint venture te vormen. De beide partijen moeten besluiten nemen over de investeringen die moeten worden gedaan en de precieze productielocatie.

BMW is weliswaar van plan om elektrische MINI’s in China te produceren, er zijn geen plannen om het huidige verkoopnetwerk uit te breiden. Het Beierse merk is al behoorlijk actief op de Chinese markt, sinds 2003 heeft BMW een joint venture met Brilliance, onder de naam BBA. De beide partijen hebben bijvoorbeeld een batterijfabriek in Shenyang. Per jaar worden 560.000 BMW’s geleverd in China, dat is meer dan er in Verenigd Staten en Duitsland bij elkaar wordt verkocht. Respectievelijk de op een na grootste en op twee na grootste markt voor BMW.

Over de elektrische MINI is nog altijd weinig bekend, behalve dan dat de auto in 2019 komt. Wel is er een voorbode in de vorm van de MINI Electric Concept. Naar specificaties is het nog gissen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De elektrische mini ziet er wel goed uit, heeft Mini weer stijlvol gedaan

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.