Het Timmerhuis
De BMW Group en zijn partners komen met een toekomstvisie voor e-mobiliteit. Dit platform wordt gelanceerd onder de naam Urban Innovation.

In combinatie met een projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar moet de boel ook mensvriendelijk en leefbaar blijven. Dit toekomstbeeld van e-mobility werd gisteren gepresenteerd tijdens een symposium in Rotterdam.

BMW Group heeft in samenwerking met diverse partners een ​​nieuw businessmodel uitgewerkt. Het is een nieuwe kijk op vastgoedontwikkeling in (binnen)steden, waarbij autodeelplatforms, e-mobiliteit en een e-laadinfrastructuur een belangrijke rol spelen. Voor het symposium “Vision Urban Innovation” zijn opinieleiders van BMW Group, projectontwikkelaar Heijmans, architectenbureau OMA, de Erasmus Universiteit en de gemeente Rotterdam bijeengekomen in het Timmerhuis in Rotterdam.

Het Timmerhuis is een complex in het centrum van Rotterdam. in het ontwerp komen groene onderwerpen terug: duurzame stroomopwekking via zonnepanelen op het dak, energieopslag in gebruikte BMW i3-batterijen en alle voorzieningen voor i3-deelauto’s voor de bewoners. Het EV-/zonnepaneelsysteem kan individueel worden geconfigureerd: voor wisselstroom, voor gelijkstroom, voor opladen en ontladen en met een variabel aantal batterijen voor de opslag van energie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.