BMW X5 eDrive van de laatste modelgeneratie
Na jarenlang niks te hebben gehoord over het onderwerp, blijkt dat BMW waterstof nog altijd niet is vergeten.

Valt hier geld mee te verdienen en is dit een serieus alternatief voor auto’s op benzine en diesel, ook als het de criticasters binnen BMW wordt gevraagd? De tijd zal het uitwijzen. Ooit leken de plannen van BMW voor waterstofauto’s serieuze vormen aan te nemen, maar dat ebde weg. Inmiddels wordt er vooral ingezet op plugin-hybrides en in mindere mate op volledig elektrische auto’s.

Verandering is op komst. Tegenstrever Mercedes biedt in beperkte mate de GLC F-Cell aan, BMW komt met een X5 op waterstof. Ook bij BMW zal het aanvankelijk om een beperkt aantal exemplaren gaan, in de jaren 2020 zullen de waterstof-suv’s praktijktests ondergaan, zoals eerder is gebeurd met de ev ActiveE. Maar vanaf 2025 moet de X5 met brandstofcel bij de dealer staan.

Uiteraard is het afwachten of dat ook echt gaat gebeuren. Want eerder was de verwachting nog dat BMW’s met waterstof als brandstof vanaf 2020 zouden worden aangeboden, nu wordt gesteld dat er nog wat langer moet worden gewacht voordat de technologie betaalbaar genoeg is voor brede toepassing. Eerdere samenwerkingen met Toyota hebben wat dat betreft niet mogen baten. BMW is er vast van overtuigd een hoog-performante versie van de brandstofcel aan te kunnen bieden.

Dat er toekomst wordt gezien in waterstof stelt BMW bij monde van Klaus Frölich. Het ontwikkelingshoofd en dezelfde die eerder niet blijken niet bepaald voorstander te zijn van de ev.

Voorlopig is in Nederland de grote vraag naar welke plaats moet worden uitgeweken om waterstof te kunnen tanken. (Via: forbes.com)

Met dank aan Erik voor de tip

Beeld: BMW X5 eDrive van de laatste modelgeneratie


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.