BMW Vision iNEXT exterieur
De auto was eerder al onthuld, maar is nu in het echt te zien.

De BMW Vision iNEXT is de vlaggedrager van BMW en geeft wat duidelijkheid over hoe toekomstige auto’s van het merk eruit gaan zien. Zelfs een goedkeurend knikje blijft uit bij sommigen. Begrijpelijk, want dit is geen gemakkelijke auto. De auto is fors, langgerekt, staat op grote wielen en heeft een crossoverachtig profiel. Tot zover niks bijzonders. De lijn die de zijruiten volgen gaat echter alle kanten op, net als bij de i3. Aan de voorzijde zien we nieren van buitenformaat, zoals op alle recente BMW’s. De lichtstrips aan de achterkant zijn zo dun mogelijk gehouden, hetzelfde geldt overigens voor de koplampen.

Maar ware schoonheid zit van binnen. BMW spreekt zelf van een boutique-achtig interieur. Meer nog dan nu het het geval is moet de auto een lievelingsruimte worden, waar met graagte vele uren worden doorgebracht, iedereen zichzelf kan zijn en waarlijk tot rust komen mogelijk is. Het interieur is bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden en uitgevoerd in zachte tinten, met hout en een koperkleurige afwerking. Het stuur is afgeplat en verder bestaat het dashboard uit twee eenvoudige schermen. De achterbank, waar prima valt te loungen, is bekleed met groen jacquard.

Gas- en rempedaal zijn voor het oog een houten plank, die niet vaak gebruikt hoeft te worden. Dit is een autonome auto, die uiteraard ook volledig elektrisch is. Verder wordt er in het interieur gebruikgemaakt van veel aanraakgevoelige oppervlakken, die traditionele bedieningselementen overbodig maken.

De productieversie wordt verwacht in 2021. Dit is een van de BMW’s die werkelijk vernieuwend kan worden genoemd en dat terwijl de gemiddelde elektrische auto bij het Beierse merk een steeds alledaagser voorkomen krijgt.

BMW Vision iNEXT achterzijde

BMW Vision iNEXT interieur

BMW Vision iNEXT loungebank


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.