BMW i8 en i Vision Dynamics
Lithium en kobalt zijn nodig voor de productie van elektrische auto’s. En laat dat nu net twee grondstoffen zijn die allesbehalve overvloedig aanwezig zijn. Nergens ter wereld.

BMW heeft vooralsnog niet veel elektrische auto’s op de markt, afgezien van de rare i3. Toch behoren ze tot de merken die stevig inzetten op een groei van plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s. Nu wil de autofabrikant zeker zijn van een constante aanvoer van lithium en kobalt. Grondstoffen die nodig zijn voor de productie van het voorlopig onmisbare lithium-ion accupakketen. Uit de woorden van Markus Duesmann, hoofd supply chain van BMW, blijkt dat het merk een akkoord voor de aankomende tien jaar wil tekenen. Zo meldde de Frankfurter Allgemeine Zeitung onlangs.

Na die tijd zijn er allicht alternatieven waarvan de productie minder milieubelastend is. BMW werkt bijvoorbeeld actief aan de verbetering van batterijtechniek. Tot het zo ver is wordt er gewerkt met modulaire accupakketten, die in alle mogelijke BMW’s gemonteerd kunnen worden. En natuurlijk ook in de elektrische Mini, die volgend jaar wordt verwacht.

Beeld: BMW i8 en i Vision Dynamics


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.