BMW i8 en i Vision Dynamics
Lithium en kobalt zijn nodig voor de productie van elektrische auto’s. En laat dat nu net twee grondstoffen zijn die allesbehalve overvloedig aanwezig zijn. Nergens ter wereld.

Aangezien ook BMW tot de merken behoort die stevig inzet op een groei van plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s, wil de autofabrikant zeker zijn van een constante aanvoer van lithium en kobalt. Grondstoffen die nodig zijn voor de productie van voorlopig onmisbare lithium-ion accupakketen Uit de woorden van Markus Duesmann, hoofd supply chain van BMW, blijkt dat het merk een akkoord voor de aankomende tien jaar wil tekenen.

Na die tijd zijn er allicht alternatieven waarvan de productie minder milieubelastend is. BMW werkt actief aan de verbetering van batterijtechniek en levert bovendien de nodige inspanning om de werkomstandigheden in de mijnen te verbeteren.

Tot het zo ver is wordt er gewerkt met modulaire accupakketten, die in alle mogelijke BMW’s gemonteerd kunnen worden. En natuurlijk ook in de elektrische Mini, die volgend jaar wordt verwacht.

Beeld: BMW i8 en i Vision Dynamics


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.