BMW i3 zijkant
Meer accupakketten voor alle elektrische auto’s die BMW op de markt wil brengen.

Het gaat om het pas geopende High-Voltage Battery Centre in Shenyang (China) van de joint-venture BMW Brilliance Automotive. Er zal worden gewerkt aan de tweede fase van de fabriek, die de productiecapaciteit moet vergroten. Deze productiecapaciteit zal in de eerste plaats worden aangewend voor China. Daar worden nogal wat elektrische auto’s verkocht. Ook de toekomstige BMW iX3, de elektrische variant van de welbekende X3, zal in een nabijgelegen fabriek worden geproduceerd. Die auto zal wereldwijd worden verkocht. En krijgt een accupakket van een nieuwe generatie, met meer capaciteit.

BMW zet vol in op elektrificatie van alle modellen. Dat betekent dat binnen vrijwel het gehele modelaanbod kan worden gekozen voor verbrandingsmotoren, plugin-hybrides en volledig elektrische aandrijving. De volledig elektrische BMW moet alledaags worden. De dagen van de eigenzinnige BMW i3, per definitie niet bedoeld voor een breed publiek, zijn geteld. Hoewel de BMW i4 wel eens een spirituele opvolger zou kunnen worden. Verder is de toekomst van de i-reeks ongewis.

In 2017 verdubbelden de verkoopcijfers van geĆ«lektrificeerde BMW’s in China, naar verwachting zet de groei dit jaar verder door. Ook BMW’s productielocatie in de Duitse stad Leipzig, open sinds 2005, wordt voorbereid op de nabije toekomst. Daar is een investering gedaan van 300 miljoen euro. De fabriek wordt uitgebreid zodat jaarlijks 350.000 auto’s kunnen worden geproduceerd, dat is 100.000 meer dan nu. Die auto’s worden voorzien van verschillende aandrijflijnen. Ook de vraag naar de BMW i-modellen neemt toe, de dagproductie van de i3 en i8 stijgt van 130 naar 200 exemplaren. Zou dat te maken hebben met de life cycle improvement van de BMW i3 en de introductie van de sportievere i3s ? Het aanzien van de BMW i3 is vergroot, de auto staat onmiskenbaar steviger op zijn wielen. Ook de komst van de langverwachte i8 Roadster kan de toegenomen productieaantallen ten dele verklaren. Of is het toch in de eerste plaats te danken aan het populairder worden van elektrische auto’s an sich?


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.