Het submerk van BMW dat verantwoordelijk is voor de uitrol van elektrische en hybridemodellen begint steeds meer voet aan de grond te krijgen. In Londen opent BMW een winkel die toegewijd is aan het merk. Ook is de i3 van binnen opgefrist.

Op Park Lane komt een BMW i Store te staan waar tegelijkertijd de BMW i3 Concept met een nieuwe interieurkleur en het gebruik van opvallende materialen wordt getoond. De basis is de oorspronkelijke BMW i3 Concept Car die vorig jaar in première ging tijdens de Frankfurt International Motor Show (IAA).

Vouwfiets
Ook nieuw is de BMW i Pedelec (Pedal Electric Cycle). Een elektrische vouwfiets gemaakt van aluminium en koolstofvezel waarbij een versnellingsbakje met drie verzetten in de wielnaaf is geïntegreerd. Het geheel weegt twintig kilo en opladen duurt anderhalf tot vier uur. De range bedraagt 25 tot 40 km en een volledig elektrische stand zit er overigens niet op.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En vanwaar heeft BMW het idee gehaald om die fiets te ontwikkelen? Een gewicht van 40 kilo staat toch haaks op de handigheid van zo’n ding??

@Revvji: Whoops, dat moest 20 kg zijn. 😉 Gefikst!

@aldous: Dat klinkt al iets logischer 😛

@Revvji: BMW ontwikkeld al sinds jaar en dag fietsen. Mountain bikes bijvoorbeeld…

@drivingpleasure: Jaja, dat doen er wel meer. Maar ik had het eigenlijk gewoon op het gewicht. Een beetje slecht geformuleerd 😛
Ontwikkelen ze die trouwens zelf? Of gooien ze gewoon hun naam erop?

@Revvji: Dat kan ik je zo snel niet zeggen. Ik weet wel dat ik vroeger als kleine jongen al mountain bikes bij de BMW dealer zag staan, vandaar..

@Revvji: volgens mij worden ze trouwens door een gespecialiseerde fietsen fabrikant gemaakt, maar ontworpen door BMW zelf.

@drivingpleasure: Naar wat ik er ondertussen over gelezen heb, denk ik ook dat het zoiets zal zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.