Batterijproductie in volle gang
Immers, hoe meer accupakketten er worden geproduceerd hoe beter.

De bekende autofabrikant uit de Duitse deelstaat Beieren zoekt hiervoor de samenwerking met het Chinese Brilliance. De beide partijen hebben in Shenyang (China) het High-Voltage Battery Centre geopend. Dat is de eerst batterijfabriek in China van een premium autobouwer. Als we BMW moeten geloven tenminste. Het is tevens de derde batterijfabriek van BMW, andere fabrieken staan in Duitsland en de Verenigde Staten.

De batterijproductie is in twee├źn opgesplitst. Lithium-ion cellen worden gemonteerd in een grotere eenheid; de batterijmodule. Verschillende modules worden dan gemonteerd in een aluminium behuizing, die ook wordt voorzien van stuureenheden en koelingssystemen. Zo vormen ze samen een accupakket. De grootte is afhankelijk van het type auto waarin het batterijpakket wordt gemonteerd. De gemiddelde elektrische auto heeft een groter accupakket dan de eerste de beste plugin-hybride.

Wat er in China wordt geproduceerd is ook exclusief voor de Chinese markt. Dat zijn de plugin-hybrideuitvoeringen van de BMW 5-serie en de nieuwe X3. Opmerkelijk genoeg komt er ook zoiets als een verlengde BMW X1, die eveneens als plugin-hybride beschikbaar zal komen. En er komen alleen maar meer elektrische auto’s en plugin-hybrides aan. Alle modellen van de BMW-groep krijgen verschillende aandrijflijnen

BMW en Brilliance hebben sinds 2003 een joint venture.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.