BMW i DC snellader
BMW en Bosch sloegen de handen ineen om met de BMW i DC snellader de BMW i3 tot 80 procent te kunnen laden in 30 minuten.

De 24 kW BMW i DC snellader is een compacte en betaalbare DC combo snellader die gisteren werd onthuld op de 2014 Plug-In EV-conferentie in San Jose. De helft kleiner dan gewone DC snelladers (79 cm hoog, 48 cm breed en 30 cm diep) legt de BMW i DC slechts 45 kilo in de schaal. Hiermee is het de eerste DC snellader die aan de muur kan worden gehangen.

Met de nieuwe snellader hoopt BMW — net als Tesla — een dekkend laadnetwerk in de Verenigde Staten aan te leggen. Om dit te bewerkstelligen krijgen partners van BMW korting op het apparaat en betalen 6.548 dollar (4.875 euro). In tegenstelling tot de Superchargers kunnen andere merken zoals Ford, General Motors en Volkswagen wel gebruik maken van de BMW i DC snelladers.

Of en wanneer de BMW i DC snellader naar Nederland komt is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

24 kW is helemaal niet zo snel. Al vind ik de evolutie naar goedkoper DC laden wel een mooie trend. Kunnen we eindelijk van die (zware en plaatsinnemende) AC-DC omvormers af

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.