De productie van de laatste BMW i8’s is niet onopgemerkt gebleven.

Met een kleurrijke scala aan auto’s neemt BMW afscheid van de i8. De plug-in hybride van BMW kwam in 2014 op de markt. Het was een futuristisch model. De eerste grote stap van de Duitse autofabrikant naar elektrificatie, samen met de minstens zo opvallende i3.

Inmiddels zijn de allerlaatste exemplaren gebouwd. Deze week rolden de laatste 18 stuks van de band in de fabriek van BMW in Leipzig. Het zijn stuk voor stuk bijzondere auto’s geworden. Elke van de 18 stuks zijn een one-off geworden. Mede dankzij de unieke kleuren. Van Austin Yellow en British Racing Green tot Le Mans Blue.

De klanten waren bij de fabriek aanwezig om de sleutels van de auto’s in ontvangst te nemen. Ze konden zien hoe de laatste hand werd gelegd aan de laatste BMW i8’s. Sommigen van hen zijn lid van BMW i8 Club International.

De BMW i8 krijgt geen opvolger. Het was een project van BMW-i met een unieke aanpak. De i8 was in eerste instantie enkel verkrijgbaar als coupĂ©. In een later stadium kwam er ook een Roadster. Met de i-benaming kunnen we de komende jaren veel meer nieuwe BMW’s verwachten. Zo verschijnt dit jaar nog de volledig elektrische BMW iX3.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.