Geen radicale ommekeer, wel meer aandacht voor elektrische aandrijving.

BMW Concept i4

Het elektrische modelaanbod blijft bij BMW beperkt tot de i3. Gelukkig is verandering op komst. De BMW iX3, i4 en iNext komen eraan. Daar blijft het niet bij. Om aan de steeds strenger wordende uitstootnormen te voldoen, boeten verbrandingsmotoren aan belang in. Benzine- en dieselmotoren zijn deels aan het verdwijnen.

Zoals bekend heeft BMW ervoor gekozen om zijn platforms geschikt te maken voor verschillende aandrijfvormen; plugin hybride, elektrisch, fossiele brandstof of zelfs waterstof, er is niks dat wordt uitgesloten. Meer vaart wordt er gemaakt met elektrische aandrijving. Vergeleken met 2019 moet de afzet van (deels) elektrische auto’s in 2021 zijn verdubbeld. Een ambitieuze doelstelling. In 2024 moeten 25 modellen worden aangeboden met elektrische aandrijving, verwacht veel plugin hybrides, maar nog meer elektrische auto’s. Meer dan de helft wordt volledig elektrisch.

In welke categorieĆ«n de ev’s mogen worden verwacht is onduidelijk. Wellicht is er een elektrische BMW 7-serie op komst, of een volledig elektrische opvolger van de BMW i8. Voor de brede toegankelijkheid zou het gunstig zijn als kleinere modellen worden geĆ«lektrificeerd. Eerder is melding gedaan van een elektrische 1-serie, de BMW i1. (Via: ecomento.de)

Beeld: BMW Concept i4


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.