Met ingang van dit jaar worden alle BMW-modellen standaard geleverd met een automatische transmissie. Hierdoor vallen de BMW 116d, de BMW 118d, de BMW 120d, de BMW 220d Coupé en de BMW 320d EDE Sedan in 2014 in een gunstigere fiscale bijtellingscategorie van twintig procent.

De standaard en zonder meerprijs geleverde innovatieve automatische achttrapstransmissie* is een vervolg op de succesvolle Upgrade Edition. De automaat schakelt sneller dan een handmatig bediende transmissie en levert ononderbroken trekkracht. Omdat de automaat schakelt op de meest gunstige momenten en bij dito motortoerentallen, ligt het brandstofverbruik met de automaat veelal lager dan met handbediende varianten, wat leidt tot minder verbruik en emissies.

Een belangrijke bijdrage aan het rijcomfort wordt gevormd door het ontbreken van een mechanische verbinding tussen de aandrijflijn en het interieur: de verbinding tussen de versnellingshendel en de transmissie is elektronisch. Het gevolg hiervan is dat het schakelen uitermate soepel en ongemerkt verloopt en dat er minder rijgeluiden en trillingen doordringen in het interieur.

* De automatische transmissie is niet leverbaar op de BMW 114i, 116d EDE, 118d xDrive, 120d xDrive, 318d xDrive en X1 sDrive20d EDE.


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.