Streetscooter Work
Weer een nieuw gebruiksdoel voor de accupakketten die ook in de BMW i3 worden gemonteerd.

Auto, vliegtuug, trein, bestelauto, boot. En energieopslag voor een windmolenpark. De accupakketten die BMW voor de i3 gebruikt worden op verschillende wijzen ingezet.

Ze zullen ook worden gebruikt voor de Steetscooter Work. Streetscooter is onderdeel van bezorgdienst DHL, meer volledig Deutsche Post DHL Group. De producent levert dus bestelauto’s die geĆ«quipeerd zijn voor het betere bezorgwerk, zoals de Work en de Work XL.

Volgens Achim Kampker, ceo van Streetscooter, biedt BMW het beste wat de markt te bieden heeft. De accupakketten brengen state-of-the-arttechnologie naar het bezorgwezen. Alexander Kotouc, hoofd productmanagement bij BMW i, meldt op zijn beurt dat robuustheid, innovatie en duurzaamheid geen exclusieve waarden zijn. Het is mogelijk om automotive technology ook op andere vlakken toe te passen.

Het accupakket van de BMW i3 levert een capaciteit van 33 kWh en bestaat uit acht modules met elk twaalf cellen. Er wordt door BMW gewerkt aan een Battery Competence Centre, waar accupakketten zullen worden ontwikkeld voor toepassing in alle mogelijke auto’s van de BMW-groep.

Foto: Streetscooter Work van Deutsche Post


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.