BMW laat elektrische 40-tonner in München rijden
Henk Wijngaard zal z’n songteksten iets aan moeten passen, want dit ding rijdt volledig emissieloos.

BMW en de Scherm-group hebben een volledig elektrische truck gelanceerd, die door de autofabrikant worden gebruikt om onderdelen te transporteren over de openbare weg. Het model is afkomstig van de Nederlandse fabrikant Terberg en heeft de eerste testritten succesvol afgerond.

Vanaf morgen is de truck operationeel en zal het ding zo’n acht maal per dag tussen het logistieke centrum van Scherm en de BMW-fabriek in München pendelen. Daarbij worden onder meer schokbrekers, veren en stuurinrichtingen verscheept.

Om het groene karakter nog eens extra te onderstrepen, rijdt de truck louter op groene energie. Daarmee wordt een winst behaald van maar liefst 11,8 ton CO2 op jaarbasis. Ter illustratie: een BMW 320d Efficient Dynamics stoot evenveel CO2 uit in bijna drie rondjes om de aarde. Het opladen van de truck duurt een uur of vier en met een vol accupakket bedraagt de range zo’n 100 kilometer. Dat zou genoeg moeten zijn om een hele dag te kunnen functioneren.

Ook op het gebied van schone(re) personenauto’s timmert BMW aan de weg. De volledig elektrische i3 en de hybride i8 rijden natuurlijk al een poosje rond. Daarnaast komt het merk binnenkort met nieuwe stekkerauto’s op de markt.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wist niet dat je die Terbergs in road-legal version kon krijgen. Of heeft BMW een uitzondering kunnen regelen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.