'BMW kan al in 2020 waterstofauto's bouwen'
Zoals reeds bekend werkt BMW nauw samen met Toyota om binnen afzienbare tijd een waterstofauto op de weg te hebben. Toyota is de Duitsers al een flinke stap voor, daar de Mirai in sommige landen al wordt verkocht. Nu wordt steeds duidelijker hoe de planning van BMW eruitziet.

Het merk wil namelijk in 2020 z’n eerste elektrische auto op waterstof lanceren. Of de techniek wordt gebruikt in een bestaand model, of dat er een geheel nieuwe auto wordt ontwikkeld is nog niet bekend. Wel geeft BMW aan dat het niet mee wil met de eerste generatie waterstofauto’s, waartoe dus de Mirai maar bijvoorbeeld ook Hyundai’s ix35 FCEV behoren.

BMW wil de ontwikkeling dan ook zoveel mogelijk achter de schermen laten plaatsvinden, waar bijvoorbeeld Audi en Mercedes al openlijk flirtten met de vooruitstrevende technologie. Met het oog op het feit dat de infrastructuur voor waterstoftankstations in veel landen nog niet op orde is, lijkt dat een wijs besluit. Eerder zullen de verkopen voor FCEV’s waarschijnlijk nog niet ├ęcht op gang komen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Knap, bij hyundai kun je ze al kopen……

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.