De BMW iX3, een suv met een volledig elektrische aandrijflijn en een opvallend gangbaar uiterlijk.

Een nieuwe ev is een suv, die vlieger gaat wel erg vaak op. De nieuwste aanwinst in het aanbod van volledig geëlektrificeerde auto’s is de BMW iX3. Een opvallend neutraal ogende en daardoor weinig in het oog springende BMW. Precies de karaktereigenschappen die sommigen zoeken in een auto. Wel premium, weinig poeha. Aerodynamisch velgontwerp en her en der een blauw accent. Ergens is het jammer dat BMW het eigenzinnig van de BMW i3 en i8 definitief achter zich lijkt te hebben gelaten. Er gaat weinig boven een weldoordachte ev.

De aandrijflijn van de BMW iX3 is BMW-waardig, met dank aan een vermogen van 210 kW (286 pk) en een koppel van 400 Nm. De standaardsprint naar 100 kilometer per uur wordt afgelegd in 6,8 seconden. Omwille van het rijbereik ligt de top op 180 km/u, iets dat alleen voor frequente Autobahn-bezoekers van enigerlei waarde is.

Het accupakket heeft een capaciteit van 80 kilowattuur, hiervan is 74 kilowattuur beschikbaar. Een mooie grootte, die een rijbereik van 459 kilometer (WLTP-norm) mogelijk maakt. Minstens zo belangrijk is het opladen. Snelladen gaat met een voldoende gerieflijke 150 kW, regulier laden kan op drie fasen met 11 kW. Dat betekent dat een volledig leeggereden accupakket in ongeveer zeven uur weer vol is.

De uitrusting van de BMW iX3 is behoorlijk rijk, maar voor luxe zaken als lederen bekleding, adaptieve led-verlichting (normaal reguliere led-verlichting), Harman Kardon Surround Sound-system, een head up display en een grootlichtassistent maken deel uit van het High Executive-pakket, dat uiteraard wordt begeerd door iedere BMW-rijder.

Over de klank van de auto is nagedacht. Bij lage snelheden maken ev’s verplicht geluid en dat is in geval van deze BMW bedacht door componist Hans Zimmer en BMW-geluidontwerper Renzo Vitale.

De BMW iX3 is niet goedkoop. Voor zijn nieuwe ev wenst BMW een bedrag van € 71.000 te ontvangen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.