BMW iX3, i4, iNEXT en wat we kunnen verwachten
BMW brengt de modellen onder ijzige omstandigheden in beeld.

BMW gaat voor een elektrisch offensief. De Duitsers begonnen met de BMW-i reeks, maar maken volwassen stappen met de BMW iX3, de i4 en de iNEXT. Voor het eerst brengt het merk de drie modellen onder de aandacht terwijl de elektrische auto’s getest worden op daadkracht.

BMW zegt dat de auto’s wintertests ondergaan in Arjeplog. Met zo’n intensief testprogramma kijkt BMW of de elektrische auto’s ook correct presteren onder extreme omstandigheden. De genoemde modellen zullen in 2020 (iX3) en 2021 (i4, iNEXT) op de markt verschijnen. Voor nu moeten we het stellen met camouflageplaatjes en voorlopige informatie met betrekking tot de specificaties. BMW gaat de auto bouwen in China.

BMW iX3
De iX3 moet een elektrische SUV worden met een actieradius van 400 kilometer. Snelladen gaat door middel van DC-technologie met een maximumcapaciteit van 150 kW. De iX3 komt wereldwijd op de markt. Het is de eerste volledige, praktische elektrische auto van BMW. Waar de i3 het voorproefje was, moet de iX3 de massa gaan aanspreken.

BMW iX3, i4, iNEXT en wat we kunnen verwachten

BMW i4
De i4 zal een vierdeurs coupé worden, met een actieradius van meer dan 600 kilometer. Eigenlijk zoals we de 4 Serie Gran Coupé nu kennen, maar dan volledig elektrisch. De Duitse autobouwer zegt dat de i4 de 0-100 km/u tijd in minder dan vier seconden kan volbrengen. De topsnelheid komt boven de 200 km/u te liggen. Deze auto positioneert BMW als een vlotte elektrische zakensedan die ook leuk sturen moet beloven.

BMW iX3, i4, iNEXT en wat we kunnen verwachten

BMW iNEXT
Als laatste de iNEXT. Ook deze elektrische auto krijgt een actieradius van meer dan 600 kilometer dankzij BMW’s vijfde generatie eDrive techniek. Verder beschikt de elektrische auto over level drie autonoom rijden. BMW ziet de iNEXT als het nieuwe vlaggenschip van het merk. Over twee jaar kunnen consumenten de elektrische auto zelf gaan ervaren.

BMW iX3, i4, iNEXT en wat we kunnen verwachten


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.