BMW Group is opnieuw benoemd tot meest duurzame onderneming uit de Deutsche Aktien IndeX (DAX). Dit blijkt uit een brancheoverschrijdende studie van Sustainalytics, het internationale onderzoekbureau voor duurzaamheid. Met 83 van de 100 mogelijke punten kon de BMW Group de eerste plaats uit het vorige onderzoek van 2009 nog eens bevestigen en bovendien de uitslag met bijna negen punten verder verbeteren.

Arne Philipp Klug, analist op het gebied van duurzaamheid bij Sustainalytics, legt uit: “De redenen zijn onder andere dat het bedrijf een zeer goede programma’s biedt voor werknemers en een supply chain management systeem gericht op duurzaamheid. De BMW Groep zorgde daarnaast voor aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van zijn nieuwe wagenpark.”

Dr. Rainer Feurer, hoofd van Corporate Strategy en Planning bij de BMW Group, is blij met het resultaat: “Onze prestaties in de Sustainalytics duurzaamheid cijfer bewijst dat onze inzet voor duurzaamheid wordt geleid in de juiste richting – langs onze gehele waardeketen. Duurzaamheid speelt een cruciale rol voor ons en is stevig gevestigd als onderdeel van onze lange termijn strategie.”

De BMW Group won al eerder een aantal belangrijke prijzen dankzij zijn inzet voor duurzaamheid. Zo werd het bedrijf uitgeroepen tot meest duurzame autofabrikant in de Dow Jones Sustainability Index (voor het zevende opeenvolgende jaar). De laatste tien jaar is de BMW Group tevens opgenomen in de FTSE4Good, een van de belangrijkste indexen van duurzame bedrijven. In 2011 eindigde de BMW Group ook op de eerste plaats van alle autofabrikanten in de CDP Global 500 Ranking.

Het Sustainalytics onderzoek wordt om de twee jaar uitgevoerd en wordt beschouwd als een van de meest uitgebreide studies in zijn soort. De evaluatie richt zich op drie gebieden: milieu, sociale verantwoordelijkheid en beheer. Ongeveer 80 criteria worden beoordeeld op elk bedrijf: van sociale normen in de leveranciersketen tot de milieuaspecten van de productie. De criteria worden gewogen op basis van branche-specifieke factoren.


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.