De laatste hand wordt gelegd aan de ontwikkeling en productielijn voor de BMW i8 in Leipzig. In juni start de levering van de plug-in hybride aan klanten in de voornaamste Europese markten, waaronder Nederland.

Sinds de herfst van 2013 kwamen de pre-orders voor de i8 binnen stromen. De vraag oversteeg al snel de geplande productie, en dat terwijl er nog druk aan de auto werd gewerkt.

De BMW engineers hebben de prestaties en het verbruik verbeterd. Het reële brandstofverbruik bereikt het niveau van dat van een kleine stadswagen. Dankzij de eDrive plug-in hybride configuratie, combineert de i8 een sprint van 0-100 km/u in 4,4 seconden met een gemiddeld verbruik van 2,1 liter / 100 km en een CO2-uitstoot van 49 g/km. Elektrisch heeft de PHEV zo’n 11,9 kWh per 100 km nodig.

De BMW i8 is de eerste productiewagen (optioneel) uitgerust met laserlicht technologie. Deze koplampen zijn ongeveer 30 procent meer energie-efficiënt dan de standaard LED-lampen en hebben met 600 meter een betere lichtopbrengst. Lees HIER meer over de techniek erachter.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.