Na de BMW i3 Concept en de BMW i8 Concept is er nu een derde studiemodel van BMW i. Deze spectaculaire open tweezitter beleeft op 23 april op de Beijing Motor Show zijn wereldpremière. De onthulling van de Spyder betekent een volgende stap op weg naar serieproductie van de BMW i8 – de sportauto die model staat voor een ultieme combinatie van dynamiek en duurzaamheid.

De BMW Group is met het BMW i submerk de enige fabrikant die duurzaamheid zo duidelijk combineert met rijplezier. De BMW i8 Concept Spyder is voorzien van eDrive aandrijvingtechnologie; een uiterst dynamisch en tegelijk duurzaam plug-in hybride concept. De 1,5-liter TwinPower Turbo driecilindermotor levert een opvallend hoog vermogen van 164 kW (223 pk) en een koppel van 300 Nm. De in eigen huis ontwikkelde elektromotor (96 kW) assisteert als maximale prestaties nodig zijn. Het gecombineerde vermogen bedraagt dan 260 kW (354 pk).

De auto is gebouwd volgens de op gewichtsbesparing gerichte LifeDrive bouwwijze, bestaande uit een aluminium basis en carbon opbouw. Mede hierdoor levert de auto serieuze sportwagenprestaties, zoals een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 5 seconden en een topsnelheid van 250 km/u (begrensd). Dit hoge prestatieniveau gaat samen met een zeer laag gemiddeld verbruik van 3 l/100 km. Bovendien kan een afstand van 30 kilometer puur elektrisch afgelegd worden.

De BMW i8 Concept Spyder is daarnaast een podium voor een aantal opvallende nieuwe constructies. Dat zijn bijvoorbeeld de deuren die naar boven opendraaien. En in de bagageruimte zijn twee elektrische kickboards ondergebracht, een soort kruising tussen een skateboard en een step voor flexibele mobiliteit buiten de auto. Voorbeelden van innovaties in het interieur zijn de interfaces met smartphones, zoals ‘carfinder’ (om de auto op grote parkeerterreinen te kunnen terugvinden), functies om de dichtstbijzijnde laadstations te tonen, de accu’s op te laden op vooraf ingestelde tijden en om de actuele laadtoestand van de accu te bekijken. Het volledig opladen van de accu vergt 1 uur en 45 minuten.

Meer foto’s van de i8 Spyder Concept staan op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.