BMW i8 is GROEN
Voor het tweede jaar op rij krijgt een BMW de titel World Green Car. Vorig jaar ging de i3 met de titel aan de haal, dit jaar is de de i8.

Voor de prijs, die tijdens de New York Auto Show werd uitgereikt, moet een auto die het afgelopen jaar op de markt is gekomen de jury overtuigen met zijn mileubewuste techniek. Vorig jaar wist de BMW i3 dat te doen, dit jaar is het de beurt aan de iets minder groene maar minstens net zo gave BMW i8.

Dankzij een 131 pk-sterke elektromotor en het 231 pk-sterke 1.5’je uit de MINI Cooper, heeft de BMW i8 een gecombineerd vermogen van 362 pk. Genoeg power om een sprint naar 100 in 4,4 seconden mogelijk te maken, de topsnelheid is begrenst op 250 km/u. De volledig elektrische range bedraagt officieel 35 kilometer, maar zoals Wouter van Autoblog al opmerkte in een rijtest met de BMW i8, is in de praktijk 20 kilometer realistischer. Dat maakt de BMW i8 dan ook geen extreem groene auto, toch gaat de auto er met de prijs vandoor. Volgens de jury heeft dat niet alleen met de techniek, maar ook met het design van de i8 te maken. “De BMW i8 is zo cool, het zou een uithangboord moeten zijn voor alle groene auto’s,” aldus de jury tegenover Clean Technica. Juist.

Aan interesse voor de BMW i8 lijkt overigens geen gebrek, onlangs werd de productie van de plug-in sportwagen verdubbeld. In Nederland is de i8 zelfs een van de populairste sportwagens van het moment. Overigens hoeven we voor 2020 niet een derde i-model van BMW te verwachten.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.