BMW 330e
Gaat BMW Tesla het nakijken geven?

Van de drie Duitse premium-merken is BMW momenteel het meeste innovatief op het gebied van duurzaamheid. Het komende jaar zullen echter Mercedes en Audi ook steeds maar actief worden binnen de sector van het groene vervoer.

Hoewel de i5 er nog niet eens is, spreekt Automobile al over een i6. Een game-changer op het gebied van elektrische mobiliteit. Althans, voor BMW. Zo zegt de site dat volgens bronnen de i6 een luxe emissievrije sedan zal worden. De i5 zal vermoedelijk in 2017 op de markt komen en de i6 staat gepland voor 2020. Dat is nog ver weg en iedereen weet dat merken zoals Audi, Mercedes en Tesla ook zeker niet stil zullen zitten in de tussentijd.

Volgens de bronnen zal de i6 het formaat krijgen van de huidige BMW 3-serie. Net als bij de i8 en de i3, zal ook bij dit model veel toepassingen van carbon elementen worden gedaan. Het grote verschil zit hem echter in de aandrijving. De i6 zal de eerste volledige elektrische sedan van BMW worden. Drie jaar geleden registreerde BMW al de namen i1, i2, i4, i5, i6, i7 en i9. De i5 zal het eerste nieuwe model zijn van BMW-i.

Foto: BMW 330e


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Denk niet dat enig merk in de buurt komt van het succes van Tesla op het gebied van high end elektrische auto’s. Maar ben zeker voor meer op dit gebied.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.