BMW i Vision Dynamics
Elektrisch rijden wordt bij BMW steeds minder bijzonder en steeds meer mainstream.

De huidige i3 is echt iets anders dan de eerste de beste 3-serie, de i8 valt buiten het spectrum van wat gewoon is. Maar dat blijft niet voortduren. Ook BMW komt met meer elektrische auto’s en plugin hybrides, de Bayerische Motoren Werke gaat in de komende jaren over tot de elektrificatie van het modelaanbod.

Er staat veel te gebeuren. In 2019 komt de elektrische Mini op de markt, het jaar daarop volgt de BMW iX3. De volledig elektrische uitvoering van de welbekende X3. In 2021 komen de BMW i4 en de iNEXT. Die laatste zou best eens wat bijzonders kunnen worden. De andere elektrische BMW’s en de Mini lijken een aardig conventioneel voorkomen te krijgen.

Volgens Auto Express zal de BMW i4 de elektrische uitvoering van de nieuwe 4-serie Gran Coupé worden en zullen de uiterlijke verschillende tussen de beide auto’s beperkt zijn.

Ontwerpdirecteur Adrian van Hooydonk zegt daarover het volgende: “Ik denk dat elektrische mobiliteit gangbaar wordt in de komende jaren: het wordt normaal. Het zal gewoon een van de aandrijflijnen worden waaruit gekozen kan worden. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat klanten niet een verschillend ontwerp willen. Met de huidige i3 wilden we onze klanten het gevoel geven dat ze de toekomst betraden. Maar in de toekomst zullen we de keus aan klanten laten: ze kunnen geheimzinnig doen over het feit dat hun BMW elektrisch is of ze kunnen hier open over zijn.”

De BMW i4 gaat de concurrentie aan met de Tesla Model 3. De auto krijgt naar de beschikking over accupakketten van verschillende groottes, een rijbereik van ten minste 500 kilometer moet haalbaar zijn.

Beeld: BMW i Vision Dynamics


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.