De normalisering van de elektrische aandrijflijn: eindelijk veel ev’s bij BMW.

Het uiterlijk van de BMW i4 is officieel wereldkundig gemaakt. Een echt grote verrassing is het niet, want het is gewoon een BMW Concept i4 waarvan het ontwerp wat is afgezwakt. Dat is niet onlogisch, want bij de uiteindelijke auto gaat het om banale zaken als produceerbaarheid en onderdeelkosten.

Niettemin is het een BMW zoals er vele waren en vele zullen volgen. Voldoende aantrekkingskracht en toch niet te bruskerend, met tegenwoordig gigantische dubbele nieren aan de voorzijde. De blauwe accenten die duiden op de aanwezigheid van een elektromotor, zullen naar wens ook achterwege kunnen worden gelaten. Het is een vijfdeurs die voldoende praktisch is en wat duurder mag zijn dan een sedan. Het is dan ook logisch dat de BMW i4 er eerder is dan een elektrische, traditionele 3-serie (wellicht ook i3 genoemd). De laatste moet wat goedkoper zijn.

De eerste specificaties zijn ook bekend. De elektromotor levert een vermogen van 390 kW (530 pk) en heeft een rijbereik van maximaal 590 kilometer. Dit zou wel eens een erg vermakelijke auto kunnen zijn om te rijden.

Hoe het zit wordt duidelijk in de loop van dit jaar, dan komt deze BMW i4 op de markt.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.