Nu de IAA in Frankfurt steeds dichterbij komt, laat BMW meer en meer zien van de i3 in productietrim.

De elektrische BMW van het submerk BMW-i werd gespot zonder camouflage op de daklijn, waaruit is op te maken dat hij grotendeels gelijk blijft aan de conceptversie.

De i3 is voorzien van een 125 kW (170 pk) sterke elektromotor die ervoor zorgt dat hij in iets minder dan 8 seconden naar de honderd km/u sprint. Maar nog veel belangrijker: dankzij het gebruik van carbon fiber komt het totaalgewicht uit op slechts 1.250 kg -voor een EV best gering- en zorgt een volgeladen accupakket voor een actieradius van 130 á 160 kilometer. In theorie moet een range van 225 km zelfs te doen zijn, maar met regelmaat de topsnelheid van 150 km/u halen is er dan niet bij.

Range extender als optie

Herbert Diess, BMW’s R&D chef, liet tijdens de Detroit autoshow weten dat de range extender als extra optie wordt aangeboden op de i3. Het is nog niet bekend hoeveel deze optie zal kosten, maar de extender zal wel direct beschikbaar zijn als de BMW i3 in het vierde kwartaal van 2013 op de markt komt. Hierdoor is een maximaal bereik van ongeveer 300 km mogelijk

Bekijk de spyshots HIER.

Lees ook: Al enkele honderden orders voor de BMW i3


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.