BMW i3
Waarschijnlijk is de i3 tegen die tijd minder futuristisch.

Soms zijn er van die auto’s die niet iedereen ‘begrijpt’. Een team van technici en ontwerpers gaan samen zitten om een nieuwe auto te bouwen. Soms levert dat absolute pareltjes op, waarop weinig valt af te dingen. Het enige probleem: het pubiel dat de auto’s moet gaan kopen, begrijpt de auto en niet, ziet niet de meerwaarde ervan in en is dus níet bereid de meerprijs te betalen.

Een voorbeeld van zo’n auto zijn de Audi A2, Fiat Multipla en ook de BMW i3. De BMW i3 werd destijds ontworpen met het motto: de ruimte van een 7 Serie, de kwaliteit van een 5 Serie en de prijs van een 3 Serie. Helaas zag de consuement alleen een apart vormgegeven autootje voor het geld van een ‘echte’ BMW, die genoemde 3 Serie.

BMW i3S

Jammer, want de i3 is een zeer vooruitstrevende auto. Dat is deze nog steeds. De facelift die BMW heeft toegepast was zeer geslaagd. Dan doelen we in dit geval niet op het visuele aspect, maar wel het technische. De BMW i3 kreeg een verbeterde aandrijflijn met meer actieradius en een kortere laadtijd. De versie met Range Extender heeft het veld moeten ruimen, er zijn nu enkel volledig elektrische i3’s leverbaar.

BMW i3

En dat zal ook een tijdje het geval blijven. De toekomst van de i3 was een tijdje nogal onzeker. BMW heeft nu aan de Leipziger Volkszeitung bevestigd dat de i3 níet binnenkort uit productie gaat. Sterker nog, de auto zal nog wel even een tijdje leverbaar blijven. De auto moet namelijk minimaal toto 2024 in de showrooms blijven staan. Er komen overigens wel meer elektrische BMW’s bij, waaronder de iX3 SAV en de i4 sedan.

BMW i3S


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.