Op de A9 te noorden van München is een ingepakt exemplaar van de BMW i3 gesignaleerd. De elektrische BMW zit in de laatste testfase voordat de stadsauto onder het submerk BMW-i op de markt wordt gebracht later dit jaar.

De i3 is voorzien van een 125 kW (170 pk) sterke elektromotor die ervoor zorgt dat hij in iets minder dan 8 seconden naar de honderd km/u sprint. Maar nog veel belangrijker: dankzij het gebruik van carbon fiber komt het totaalgewicht uit op slechts 1.250 kg -voor een EV best gering- en zorgt een volgeladen accupakket voor een actieradius van 130 á 160 kilometer. In theorie moet een range van 225 km zelfs te doen zijn, maar met regelmaat de topsnelheid van 150 km/u halen is er dan niet bij.

In september zal BMW op de IAA in Frankfurt de definitieve versie van de 3,96 meter lange vijfdeurs hatchback onthullen. Ook maken we dan kennis met de coupéversie, die logischerwijs niet over suïcideachterdeuren beschikt. De BMW i8, het eerste écht sportieve EV-model van de Duitsers, maakt in 2014 zijn opwachting bij de dealer. Bekijk de foto’s op Autojunk.

Met dank aan Kris voor de foto’s!


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.