Door het grote aantal klanten voor de i3 met range extender kan BMW dit jaar onvoldoende auto’s met deze optie leveren.

BMW werd volgens eigen zeggen verrast door het aantal mensen die een i3 met range extender willen. Meer dan de helft van de belangstellenden kozen voor deze optie, maar dat lijkt ons geen verrassing. Doordat de productie volgepland staat, zou de fabrikant nu echter niet volledig in de vraag kunnen voorzien.

Dit heeft als gevolg dat de i3’s die in 2014 op kenteken worden gezet, onder de nieuwe bijtellingsregels zullen vallen. Er bestaat nog enige onduidelijkheid over wat deze precies in gaan houden; 7, 3 of 0 procent. Wel rijdt de auto MRB-vrij tot en met 2015.

Hoeveel i3’s er dit jaar met range extender geleverd worden is onbekend. Over allocatie van de productie, ofwel Nederland voorrang geven boven andere markten, werd niet gesproken. Wie een volledig elektrische i3 – zonder range extender – heeft besteld, heeft de auto wèl dit jaar nog voor de deur staan.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Is een retrofit niet mogelijk? Dat zou een hoop oplossen.

@widodh: inderdaad, eerst nog profiteren van 0% bijtelling, en vervolgens zelf een aftermarket range-extender monteren.

@melkkoe: hmmm, ik zie kansen voor de occasionmarkt over 5 jaar als de eerst I3’s de markt op gaan. Door de extender achteraf in te bouwen wordt de auto een stuk aantrekkelijker voor de kopers, terwijl de eerste rijder rustig alle voordelen heeft kunnen genieten.
Zou het technisch een eenvoudig klusje worden?

Aftermarket inbouwen REx is niet mogelijk. Er zit een warmtepomp op die plek in de BEV, en je hebt geen benzinetank en geen benzineklepje.

Heb hem zondag in het echt gezien…. Ik was toch wel onder de indruk. Mooi afgewerkt, carbon voelde stevig aan, prachtig interieur. Maar ik vind het wel een auto met een damesprofiel. In ons geval gaat mijn vrouw er in rijden, dus dat is goed. Ik wil er zelf ook wel in rijden, maar zou hem nooit kopen als man. But that’s just an opinion. Dat vind ik ook van een Mini of een BMW Z4 ofzo.

@tezla: Da’s jammer. Daar gaat mijn idee 🙂

@Crosscabouter: de bmw verkoper noemde de REx iets voor ‘pussies’. Ik dacht: je hebt anders wel een hele garage vol staan met van die pussyauto’s waar niet eens een batterij in gaat. Misschien iets te vroeg voor BMW om meteen al hun auto’s elektrisch te maken? Van mijn mag het overigens.

@tezla: Hebben de versies zonder REx geen warmtepomp dan?

@melkkoe: Ik heb begrepen van niet. De voorverwarm optie die je kunt bestellen, is alleen beschikbaar in de BEV, niet in de REx.

@tezla: bedankt voor de info. Het betreft dus een optie. Zou overigens wel vreemd zijn, dat de ruimte voor de Range extender onbenut zou blijven

@melkkoe: die ruimte IS de range extender (die er dus niet in zit)

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.