BMW heeft laten weten dat de i3 een optie krijgt met range extender. Deze range extender komt er in de vorm van een tweecilinder uit de stal van “BMW motorrad.”

Herbert Diess, BMW’s R&D chef, liet tijdens de Detroit autoshow tegenover Automotive News weten dat de range extender als extra optie wordt aangeboden op de i3. Het is nog niet bekend hoeveel deze optie zal kosten, maar de extender zal wel direct beschikbaar zijn als de BMW i3 in het vierde kwartaal van 2013 op de markt komt.

De elektromotor van de i3 levert 170 pk en 250 Nm aan de achterwielen. Met een volledig opgeladen accupakket, een een zeer efficiënte rijstijl, heeft de auto een range van 160 kilometer. Dat is te weinig, een versie met range-extender is dan ook meer dan welkom. In dit geval zou de range worden uitgebreid met 400 kilometer (250 mijl). De tweecilinder zal niet de wielen aandrijven, maar zorgt dat de accu weer wordt opgeladen.

Diess denkt dat in eerste instantie 50% van de kopers de optie met range extender zal bestellen, ook al heeft slechts een klein deel deze echt nodig.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik wil het hier toch nog eens zeggen: een elektrische auto is NIET interessant voor mensen die weinig kilometers per jaar rijden.

Rijdt u 10000 km per jaar of minder, koop dan gewoon een benzinewagentje. Als die 6 liter benzine per 100 km verbruikt, is dat slechts 600 liter per jaar. Aan 2 euro per liter benzine is dat slechts 1200 euro per jaar aan brandstof.

Rijdt u 30000 km of meer per jaar, vooral snelwegkilometers? Koop u een zuinige dieselwagen. Op de snelweg is een elektrische auto namelijk het snelst leeg, terwijl de dieselwagen daar net het efficiënt is door het constante toerental.

Rijdt u ergens tussen 10.000 en 30.000 km per jaar, en relatief veel stedelijk verkeer (snelheden 80 km/h en lager)? Dan kunt u een elektrische auto overwegen. Hou er rekening mee dat de elektrische auto financieel voordeliger is naarmate je de accucapaciteit vollediger gebruikt. Als u een accu hebt van 160 km en dagelijks 80 à 100 km woon-werkverkeer aflegt, is deze auto misschien wel iets voor u.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.