De introductie van de BMW i3 mag nog even op zich laten wachten, volgens de laatste berichten komt de stadsauto in 2014 onze kant op, maar Automobilwoche meent al wel een prijs te hebben van de ecovriendelijke BMW.

De Duitse vanafprijs van de i3 zou tussen de 35.000 en 40.000 euro komen te liggen. Mocht de Nederlandse prijs in de buurt komen, dan is BMW’s zuinige stadsauto iets duurder dan de Nissan Leaf (€34.990) en goedkoper dan de Opel Ampera (€45.500).

De i3 is voorzien van een 125 kW (170 pk) sterke elektromotor die ervoor zorgt dat hij in iets minder dan 8 seconden naar de honderd km/u sprint. Maar nog veel belangrijker: dankzij het gebruik van carbon fiber komt het totaalgewicht uit op slechts 1.250 kg -voor een EV best gering- en zorgt een volgeladen accupakket voor een actieradius van 130 á 160 kilometer. In theorie moet een range van 225 km zelfs te doen zijn, maar de topsnelheid van 150 km/u aantikken kun je vergeten indien je dat wil halen.

Onlangs heeft de i3 een vers interieur gekregen, daarover lees je hier meer.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het is een briljante auto van bmw. Eigenlijk de eerste echte vernieuwende auto quanproductiemethode sinds decennia. Steeds weer een iets andere stalen zelfdragende carroserie is wat de huidige auto,s zijn. Nu echt wat anders: carbon in serieproductie. Nu maar hopen dat de accu snel beter worden anders wordt het kind met het badwater weggegooid

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.