BMW i3
BMW wil met zijn i-divisie naast het verkopen van auto’s, ook nadenken over de toekomst van mobiliteit. Om meer te weten te komen over duurzaamheid gaan de Duitsers samenwerken met partijen buiten de autobranche.

De Duitse autofabrikant refereert in een persbericht naar het AlphaCity programma die ze, samen met Alphabet, 3 jaar geleden hebben opgericht. Het idee is dat er online een auto wordt gereserveerd waar meerdere automobilisten in deeltijd gebruik van kunnen maken. BMW is van plan om Alphacity verder te gaan uitbreiden en heeft de elektrische i3 toegevoegd aan de vloot.

Het Duitse merk gaat ook aan de slag in Noord-Brabant. Om meer kennis te vergaren over schone energie slaat de autofabrikant de handen ineen met het Brabantse Strijp-S. Samen willen ze tot een akkoord komen die moet leiden tot een schonere leefomgeving in de steden. Daarvoor wordt een lab opgezet die zich gaat focussen op Smart Mobility.

Het plan is om in 2020 zo’n 200.000 elektrische auto’s te kunnen voorzien van stroom. Noord-Brabant zal hierbij als proeftuin dienen waar in Eindhoven de eerste projecten worden opgezet. Zo komen er speciale laadstations in de stad die ge├»ntegreerd zijn met de BMW-i ChargeNow techniek. Zo kunnen automobilisten met een BMW-i auto hun laadpas gebruiken op de stations. BMW-i en Strijp-S gaan ook kijken naar een alternatieve manier van vervoer in de stad om de duurzaamheid te vergroten. Wanneer het project slaagt in Eindhoven, is het de bedoeling om de plannen nationaal door te gaan zetten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.