BMW heeft vandaag groen licht gekregen om eigen windturbines te bouwen bij de fabriek in Leipzig. Op deze manier ontstaat ’s werelds eerste autofabriek met een eigen CO2-vrije stroomvoorziening. De productie van de BMW i-modellen die hier vanaf 2013 zal plaatsvindt, zal dan ook nieuwe maatstaven zetten op het gebied van duurzaamheid. Het gaat om productieversies van de i3 en i8.

De benodigde stroom kan straks lokaal opgewekt worden met windturbines. De fabriek zal voorzien worden van vier windturbines met een capaciteit van 2,5 MWh. Bovendien kost de productie van een BMW i ongeveer 50 procent minder energie en 70 procent minder water dan bij de productie van een gemiddelde BMW. Zo hoopt de BMW Group opnieuw haar (leidende) positie in de Dow Jones Sustainability Index als de meest duurzame autofabrikant ter wereld te bevestigen.

BMW i8

BMW is overigens niet de enige fabrikant die een fabriek op windenergie laat draaien. Ook Ford heeft onlangs besloten dat één van haar fabrieken in Engeland -waar de assemblagelijn voor dieselmotoren staat- voortaan alleen nog maar elektriciteit krijgt van windmolens. Meer daarover lees je hier.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Vier windmolens valt me nog mee, dacht dat je al snel een enorm windmolenpark nodig zou hebben voor zo’n fabriek.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.