BMW Startup Garage
BMW gaat innovatieve startups helpen hun technologie verder te ontwikkelen. Elke startup is welkom, zo lang de technologie op een manier maar is toe te passen in auto’s.

BMW wil met haar Startup Garage niet alleen kleine bedrijfjes helpen hun technologie verder te ontwikkelen, maar doel van het enkele maanden durende programma is om uiteindelijk een functioneel prototype met een voor BMW relevante toepassing klaar te hebben. Volgens de fabrikant kunnen alle startups, waar dan ook ter wereld, in aanmerking komen voor BMW Startup Garage, zo lang hun technologie maar op een manier gebruikt kan worden in de autoindustrie. BMW zoekt ook echt naar startups, teams dus, en niet naar individuen met een goed idee.

Behalve de BMW Startup Garage is er ook nog BMW’s dochteronderneming BMW i Ventures dat zich richt op het financieel ondersteunen van kleine en jonge bedrijven die innovatieve oplossingen bedenken op het gebied van stedelijke mobiliteit. Daarnaast heeft de autofabrikant nauwe banden met de Technische Universiteit van M√ľnchen, zodat BMW al in een vroeg stadium kan helpen bij de ontwikkeling van nieuwe technologie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.