BMW Waterstof
Beide partijen maken het mogelijk om met waterstof van Zuid-Duitsland naar het Gardameer te rijden.

In de Demoldstrasse te M√ľnchen hebben de twee bedrijven een uniek waterstoftankstation geplaatst. De faciliteit maakt het mogelijk om op twee manieren waterstof te tanken.

De eerste mogelijkheid omvat tanken middels de standaard 700 bar CGH2-techniek. De tweede optie luidt CCH2 (Cryo-compressed hydrogen storage technology (CGH2) en houdt kort gezegd in dat de waterstof in gasvorm op een lage temperatuur in de tank wordt opgeslagen bij een druk van 350 bar. De CCH2-tanks kunnen 50% meer waterstof opslaan bij een druk van 700 bar en tillen de range van FCEV’s tot over 500 kilometer.

Om ervoor te zorgen dat beide systemen kunnen worden onderzocht, is het tankstation nu als een soort testfaciliteit opgezet. BMW wil de range met Efficient Dynamics-modellen uitbreiden middels FCEV’s, maar daarvoor zal eerst een toereikende infrastructuur op poten moeten worden gezet. Concurrent Mercedes houdt zich eveneens bezig met waterstoftankstations.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Wat is er groen of duurzaam aan dit artikel?

Overigens wel mooi dat dit als alternatief voor benzine of diesel mogelijk is, helaas is de uitstoot over de gehele keten (welk to wheel) zonder nieuwe technologische doorbraken de komende 10-talle jaren nog flink vervuilende dan benzine of diesel. Vandaar dat ik niet begrijp dat dit een onderwerp is voor groen7.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.